Értékelés: 0/0

Marhavadas zsemlegombóccal

Feltöltve: 2013.10.24.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: vadas, marha, zsemlegombóc

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A marhahúst annyi vízben tesszük fel főni, amennyi bőven ellepi, és takaréklángon, lefedve 1,5 órán keresztül főzzük. Beletesszük a megpucolt zöldségeket, sót, borsot, babérlevelet, és további 1 óráig főzzük a levest. Kivesszük a megfőtt leveszöldséget, és simára turmixoljuk húslével. Annyi levet adunk csak hozzá, hogy ne kelljen lisztezni! Elkeverünk benne egy nagy pohár tejfölt, sóval, borssal, mustárral, citromlével és cukorral ízesítjük. A húst kivesszük a levesből, felszeleteljük, és áttesszük a szaftba. A felkockázott szalonnát zsírjára sütjük, félretesszük, a visszamaradt szalonnazsíron megpirítjuk a kis kockákra vágott zsemléket. A lisztet elkeverjük 1 tojással, sóval és annyi vízzel, hogy sűrű nokedlitésztát kapjunk. Beledolgozzuk a szalonnát és a pirított zsemlét. Lábosban vizet forralunk, megsózzuk. Kanál segítségével gombócokat szaggatunk a forrásban lévő vízbe, és miután feljöttek a víz felszínére, még 1-2 percig főzzük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!