Értékelés: 0/0

Marharagus rakott krumpli

Feltöltve: 2015.06.09.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: marhahús, újkrumpli, szerecsendió, besamel

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Az apróra kockázott vöröshagymát olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a darált húst, körbepirítjuk, beleteszünk 1 gerezd zúzott fokhagymát és a zöldfűszereket. Hozzáadjuk a paradicsomot, 1 dl vizet, sózzuk, borsozzuk, és 50 percig főzzük a mártást. Közben az újkrumplit vízbe áztatjuk, majd lekaparjuk a héját. Elkészítjük a besamelt: a Rama-t lábosban megolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, 1-2 percig kevergetve dinszteljük, majd fokozatosan felöntjük a tejjel. Forralva besűrítjük a mártást, sóval, borssal, csipet szerecsendióval, a másik gerezd zúzott fokhagymával ízesítjük. Tűzálló tál aljába szedjük a besamelt, rátesszük a krumplikat (a nagyobbakat kettévágjuk), és rásimítjuk a marharagut. Alufóliával lefedve 230 fokra melegített sütőben 35 percig sütjük. Levesszük a fóliát, megszórjuk reszelt sajttal, és további 5 percig sütjük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!