Értékelés: 0/0

Marcipános csokoládétorta

Feltöltve: 2014.12.19.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: édesség, torta, csokoládé, karácsony, marcipán

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az egész tojásokat összeöntjük a porcukorral és 4-5 percig elektromos habverővel verjük a legmagasabb fokozaton, amíg kifehéredik, habos lesz, és a sokszorosára nő. Hozzászitáljuk a lisztet, a kakaóport, fakanállal elkeverjük, majd Rama-val kikent, lisztezett formába öntjük, és 15-20 perc alatt készre sütjük. Sütés közben is a duplájára nő. A sütő ajtaját ne nyissuk ki, ha megsült a torta, várjuk legalább 10 percig. Közben vízgőz fölött megolvasztjuk a felkockázott étcsokoládét a Rama-val együtt, hozzákeverjük a mogyorókrémet, majd hűlni félretesszük. A tejszínt kemény habnak felverjük, és elkeverjük az olvasztott csokoládéval. A kihűlt piskótát 3 lapnak felvágjuk. A tortalapokat megkenjük a krémmel, egymásra helyezzük őket, kenjük be a torta oldalát is és vékonyan a tetejét is. 15 dkg marcipánt átgyúrunk át, kerek lapnak kinyújtjuk, a torta tetejére helyezzük. A torta oldalát a szeletelt mandulával szórjuk be. A maradék marcipánt pirosra és zöldre színezzük, bogyókat és leveleket formázunk díszítésnek a tortára.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!