Értékelés: 0/0

Marcipános-csokoládés mignon

Feltöltve: 2015.02.11.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: mignon, marcipán, csokoládé

Hozzávalók

porcukor a nyújtáshoz, 30 dkg marcipán, 13 dkg liszt, 4 egész tojás, 13 dkg porcukor, a krémhez 10 dkg étcsokoládé, 10 dkg Rama, 2 dl habtejszín

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az egész tojásokat elektromos habverővel kb. 5 percen át fehéredésig verjük a porcukorral, hozzászitáljuk a lisztet, és óvatosan elkeverjük benne. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre simítjuk 1-1,5 cm vastagon a piskótatésztát, majd az előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük. A krémhez a Rama-t az összetört csokoládéval együtt kevergetve vízgőz felett megolvasztjuk. A tejszínt kemény habnak felverjük, óvatosan a kihűlt csokoládéhoz forgatjuk. A piskótalapból 3 azonos méretű téglalapot vágunk. Az elsőt megkenjük a csokoládékrém felével, ráhelyezünk egy újabb lapot, ezt is megkenjük, majd egy üres lapot helyezünk rá. Szilárdulásig hűtőbe tesszük. Ha megdermedt, 4x4 cm-es kockákra vágjuk. A marcipánt 8 egyenlő adagra osztjuk, porcukrozott felületen egészen vékonyra nyújtjuk ki a lapokat, és bevonjuk vele a sütikockákat. A megmaradt marcipánt összegyúrjuk, és ezzel vonjuk be a többi sütit.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!