Értékelés: 0/0

Mandulatorta

Feltöltve: 2014.05.21.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: torta, málna, mandula, xilit

Hozzávalók

csipetnyi , 23 dkg mandula, 6 tojás fehérje, 6 tojás sárgája, 15 dkg xilit, 2 dl olaj, 1 csomag sütőpor, 40 dkg málna

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a xilittel kihabosítjuk, és hozzáöntjük az olajat. A finomra őrölt mandulát elkeverjük a sütőporral és csipetnyi sóval, majd a habot és a mandulás keveréket felváltva óvatosan összedolgozzuk a sárgájás habbal. Tortaformába öntve 160 fokon 50 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk. A málnát összetörjük, kevés citromlevet adunk hozzá, és a felével megtöltjük a tortát. A másik felét a torta tetejére kenjük, és mandulaforgácsot szórunk rá.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!