Értékelés: 0/0

Mandulás görög hókifli

Feltöltve: 2015.01.08.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: édesség, sütemény, keksz, mandula, citrom

Hozzávalók

10 dkg Rama, 5 evőkanál narancsvirágvíz (bioboltból), 10 dkg porcukor, 20 dkg liszt, 10 dkg őrölt mandula, 1 teáskanál sütőpor, 1 tojás, 1 citrom héja, porcukor a szóráshoz

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A Rama-t habosra keverjük a porcukorral, hozzákeverjük a lisztet, az őrölt mandulát és a sütőport. Hozzáadjuk a tojást és a citrom héját. Összegyúrjuk a tésztát, és 30 percre a hűtőbe tesszük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Pogácsaszaggatóval vagy pohárral kifliket vagy félholdakat formázunk a tésztából, és 10-12 perc alatt készre sütjük. A narancsvirágvizet elkeverjük 3 evőkanál vízzel, egyenletesen, de alaposan bespricceljük a keverékkel a kisült kifliket. Megvárjuk, amíg magukba szívják a narancsvirágvizes keveréket, porcukorban megforgatjuk őket.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!