Értékelés: 0/0

Málnás habcsóktekercs

Feltöltve: 2015.05.26.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: habcsók, narancs, málna, mentalevél

Hozzávalók

10-15 mentalevél , 20 dkg málna, 1 narancs héja, 20 dkg porcukor, 4 tojásfehérje, a narancskrémhez 4 tojás sárgája, 10 dkg porcukor, 2 evőkanál liszt, 2 narancs kifacsart leve

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Elkészítjük a krémet: egy lábasban a tojássárgákat fehéredésig verjük 10 dkg porcukorral, hozzáadjuk a lisztet, a narancsok héját, majd a levét, és csomómentesre keverjük. Takaréklángon, folyamatosan kevergetve besűrítjük a krémet, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A sütőt 160 fokra. A fehérjéket kezdjük habnak felverni. Mikor már habos, de még korántsem kemény, evőkanalanként hozzáadagoljuk a 20 dkg porcukrot. Minden kanál után 1 percig verjük a habot, a végeredmény nagyon fényes, szinte vágható massza lesz. A tepsit kibéleljük sütőpapírral vagy szilikonlapot használunk. Kanállal szétterítjük a masszát, 25x35 cm téglalapot formázva, majd betesszük a sütőbe. 10 perc után 120 fokra mérsékeljük a sütő hőfokát, és további 10 percig sütjük a hablapot. 20 perc sütés után kivesszük a sütőből, 2-3 percig hagyjuk hűlni, majd sütőpapírt borítunk rá, kifordítjuk a tepsiből, és hagyjuk hűlni még 2-3 percig. Ekkor levehetjük a tetejéről az eredeti sütőpapírt vagy szilikonlapot és tölthetjük is: megkenjük a narancskrémmel, rászórjuk a málnát, az összetépkedett mentaleveleket, majd óvatosan feltekerjük. Ha teljesen kihűlt, minimum 1 órára hűtőbe tesszük, mielőtt szeleteljük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!