Értékelés: 0/0

Málnahabos-csokis profiterol

Feltöltve: 2015.04.29.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: kakaó, málna, tejszín, profiterol

Hozzávalók

10 dkg Rama, 1 dl víz, 3 egész tojás, a krémhez 4 dl habtejszín, 10 dkg porcukor, fél citrom reszelt héja, 15 dkg málna, 10 dkg liszt, 2 evőkanál kakaópor

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A vizet egy lábosban felforraljuk, hozzáadjuk a Rama-t, keverjük, amíg elolvad, majd hozzászitáljuk a lisztet. Fakanállal keverjük, amíg a sűrű, ragacsos tészta el nem válik az edény falától, és gombócnak összeáll. Hagyjuk enyhén meghűlni, majd elektromos habverővel, egyesével elkeverjük benne a tojásokat. A tésztát nyomózsákból sütőpapírral bélelt sütőlemezre nyomjuk. 12-15 gömböt készítünk, egymástól olyan távolságra, hogy 4-5-szörös méretre nőnek meg. 20 perc alatt készre sütjük a fánkokat. A tejszínt a porcukorral kemény habnak felverjük, és egyharmad-kétharmad arányban kettéosztjuk. A málnát és a citrom lereszelt héját adjuk a kétharmad mennyiségű habhoz, majd elektromos kézi mixerrel keverjük el vele. Ez összetöri, de kicsit darabosra hagyja a málnát. Az egyharmad tejszínt egyenletesen elkeverjük a 2 evőkanál meleg vízben csomómentesre kevert kakaóporral. Nyomózsákból megtöltjük a kisült fánkgömböket a kakaós krémmel, és kívülről bevonjuk őket a málnás tejszínkrémmel.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!