Értékelés: 0/0

Lotaringiai lepény

Feltöltve: 2014.09.22.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: quiche, hagyma, angolszalonna, sajt, tejszín

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, ha szükséges öntünk hozzá egy kevés vizet, és minimum 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A felkockázott angolszalonnát serpenyőben zsírjára sütjük, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát, és 5 percig dinszteljük. A tojásokat elkeverjük a tejszínnel és a reszelt sajttal. Megsózzuk, megborsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük. Mikor enyhén kihűlt a hagyma, összekeverjük a tejszínes keverékkel. 22- 24 cm-s piteformába (legjobb a fémforma, így tökéletesen átsül a tészta) nyújtjuk ki a tésztát, villával megszurkáljuk az alját, rákanalazzuk a tölteléket, és 200 fokra előmelegített sütőben 35-30 perc alatt készre sütjük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!