Értékelés: 0/0

Linzertésztás karamelltorta

Feltöltve: 2014.04.11.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: karamell, torta, linzer

Hozzávalók

5 dkg cukorból készített tört karamell díszítésnek, 2 dl habtejszín, 25 dkg liszt, 12 dkg Rama, 1 tojás, csipetnyi , a krémhez 10 dkg kristálycukor, 1 teáskanál sütőpor, 12 dkg Rama, csipetnyi

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A tésztához összekeverjük a lisztet a sütőporral, sóval, elmorzsoljuk a Rama-val. Hozzáadjuk a tojást, összegyúrjuk a tésztát, és pihenni 20-25 percre a hűtőbe tesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a tésztát enyhén lisztezett felületen 7-8 mm vékonyra nyújtjuk. 4 db 21 centis kört vágunk belőle, a lapokat sütőlemezre helyezzük, a tészta alját villával megszurkáljuk, nehezéknek száraz babot vagy lencsét szórunk bele, és 15 perc alatt készre sütjük a tortalapokat. A cukorból sötét karamellt készítünk, hozzákeverjük a Rama-t, és addig melegítjük, amíg a krém újra sima nem lesz. Hagyjuk kihűlni a Ramakaramellát, adunk hozzá egy csipet sót, óvatosan hozzáforgatjuk a kemény habnak felvert tejszínt. A lapokat megtöltjük a karamellkrémmel, és tört karamellel díszítjük a tetejét.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!