Értékelés: 0/0

Libaleves csillagbetéttel

Feltöltve: 2013.12.19.

0 hozzászólás

Kategória: Leves

Cimkék: libaaprólék, fahéj, levesbetét

Hozzávalók

1 csokor petrezselyem, 1 tojás, a tésztához 5 dkg liszt, frissen őrölt bors, 1 kg libaaprólék, 30 dkg sárgarépa, 20 dkg fehérrépa, 1 negyed kelkáposzta, 1 kis fej zellergumó, 1 kis fej karalábé, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3 babérlevél , 1 nagy rúd fahéj, 4-5 szem szegdűbors, , tej étolaj,

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A megtisztított aprólékot a fűszerekkel, hagymákkal 3 liter vízbe feltesszük főni. Takarékon gyöngyözve-forralva 40 percig főzzük a húst, majd megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a meghámozott, feldarabolt zöldségeket, és további 40 percig főzzük. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. A tésztához a lisztet elkeverjük egy csapott teáskanál sóval és a tojással, hozzáadunk egy egészen kevés tejet, hogy sűrű palacsintatésztává álljon össze. Belekeverjük az aprított petrezselymet. Egy palacsintasütőt felmelegítünk, kikenjük olajjal, és 2 darab vastagabb palacsintát sütünk a tésztából. Kisméretű, csillag alakú kiszúróformával csillagokat formázunk a tésztából. Minden tányérba 3-3 csillagot teszünk, erre szedjük a levest.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!