Értékelés: 0/0

Lecsóval sült oldalas tarhonyával

Feltöltve: 2016.01.19.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: oldalas, lecsó, szalonna, tarhonya

Hozzávalók

1 kg oldalas, 10 dkg szalonna, 2 gerezd fokhagyma, 2 nagy fej vöröshagyma, 1 evőkanál őrölt pirospaprika, 1 kg zöldpaprika, 5 dl paradicsomlé, , 20 dkg tarhonya

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A megmosott, megtisztított oldalast 1 gerezd zúzott fokhagymával, sóval, borssal együtt feltesszük főzni annyi vízbe, amennyi bőven ellepi. Puhára főzzük a húst. Ha megpuhult, kivesszük, a csontok között daraboljuk. Az apró kockákra vágott szalonnát megfonnyasztjuk, megdinsztelünk rajta 1 fej aprított vöröshagymát. Hozzáadjuk a pirospaprikát, átforgatjuk, majd beletesszük a felkarikázott zöldpaprikát, és 1 gerezd fokhagymát is teszünk hozzá. Addig főzzük, amíg a paprika megfonnyad.
Ekkor felöntjük a paradicsomlével és megsózzuk. A félkész lecsót tűzálló tálba öntjük, belehelyezzük az oldalasokat. Alufóliával fedve 220 fokos sütőben 40 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és 20 perc alatt összepirítjuk. A másik fej hagymát felkockázzuk, olajban ropogósra sütjük, hozzáadjuk a tarhonyát, azt is lepirítjuk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi. Sózzuk, és puhára főzzük a tarhonyát.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!