Értékelés: 0/0

Lecsós töltött paprika

Feltöltve: 2015.07.21.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: lecsó, húsgombóc, töltöttpaprika

Hozzávalók

10 dkg rizs, 2-3 gerezd fokhagyma, 35 dkg darált hús, 2 fej vöröshagyma, , frissen őrölt bors, 4 db tölteni való paprika, 2 evőkanál zsír vagy olaj, 1 kg lecsópaprika, 1 kg paradicsom, 1 teáskanál őrölt pirospaprika

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A darált húst elkeverjük a rizzsel és 1 fej finomra vágott hagymával. Sóval, borssal ízesítjük. A paradicsomokat forró, majd hideg vízbe merítjük, és lehúzzuk a héjukat. A közben kicsorgó levüket nem öntjük ki. A tölteni való paprikák csumáját kivágjuk, a paprikákat megtöltjük a hússal. A maradékból gombócokat készítünk. Egy nagyobb lábosban megdinszteljük a felaprított hagymát, hozzáadjuk a pirospaprikát, átforgatjuk, beletesszük a felkarikázott paprikát, a darabolt paradicsomot a levével együtt, és aláöntünk 1 dl vizet. Pár percig főzzük, hogy több leve legyen, megsózzuk, megborsozzuk. Belehelyezzük a töltött paprikákat, a gombócokat, és lefedve, időnként megmozgatva, de nem keverve 50 perc alatt készre főzzük. Ezt a lecsót sütőben is készíthetjük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!