Értékelés: 0/0

Lazac és tőkehal ceviche édeskömény salátán

További receptajánlataink:

Feltöltve: 2011.07.08.

0 hozzászólás

Kategória: Kategória nélkül

Cimkék: ceviche, tőkehal, lazac, hal, egyszerű, gyors, Finom, könnyű

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A mogyoró-, vagy salottahagymát nagyon finomra vágom fel, beteszem a zacskóba. Utána küldöm a chilipaprikát felkarikázva (ha valaki ki szereti venni az erét, lehet, én nem szoktam). Megy bele a reszelt gyömbér, majd a kifacsart leve a lime-oknak (esetleg egy kicsi citromlé is, ha szeretjük). Ehhez jön kevés só és az olívaolaj. A zacskóban jól összekeverem. Ezzel kész is a marinádom.

A halakat nagyjából egyméretű kockákra vágom fel és beteszem a zacskóba pácolódni. Ki hogyan szereti, öt-tíz perc elég neki, a haldarabok méretétől függ. Én úgy szeretem, ha a páclé éppen csak megkapja kívülről.

Ezalatt megtisztítok, és szeletelő géppel leszelek két fej édesköményt, a kis, kaporra hasonlító friss levélkék is maradhatnak. Vigyázat, ne szeleteljük le túl korán, mert be tud szürkülni. A narancs levét összekeverem kevés sóval és a fehér borssal, pár kanál olívaolajat adok hozzá és jól összerázom. Közvetlenül tálalás előtt keverem össze az édeskömény szeletekkel.

A halat a salátára tálalom és máris mehet az asztalra.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Ajánlott receptek

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!