Értékelés: 0/0

Lazac és Fogas Duett, Toscan krumplival, friss salátával

Feltöltve: 2013.09.17.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: hal

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Kezdjük a körettel, mivel a hal kb. 4-5 perc alatt kész van. Tegyük fel a krumplit hideg vízben, kevés sóval héjában főzni. Ha megfőtt, megpucolhatjuk vagy ízlés szerint akár héjjal együtt is feldaraboltatjuk. Én hosszában vágom szeletekre hogy, a halat rá tehessem, de természetesen cikkekre is lehet vágni.
Innen 2 serpenyőben már egyszerre sütöm a halakat és a krumplit is, mert így, egy azon időben lesz kész a köret és az hal.
A hal: Lehetőleg, szép filéket vegyünk mind két halból, mert ha nem tanultunk hallat filézni akkor egyszerűbb és gyorsabb a konyhakész hallal dolgozni. A két halnak eltérő karaktere van, mivel az egyik tengeri, a másik édesvízi hal, mégis jól megférnek egymással. (Nálunk az egyik siker ételünk.)
A halakat sózom, borsózom, majd az egyik oldalát lisztbe mártom, (a fogasnál a bőrös felét szoktam) és a serpenyőbe felfórosított kevés olajba teszem. (Egy jó tanács: mindig meleg olajba, serpenyőbe, vagy sütőbbe tegyük az alapanyagot.)
Mikor, az egyik oldal megsült, megfordítom sütőm amíg az is ropogós lesz. Most lehúzom a tűzről, mert meglocsolom a borral és a facsart citrom lével, visszateszem a tűzre és egy kiskanál préselt fokhagymát teszek rá, így pároljuk míg egy kissé vissza sül "zsírjára" akkor adok hozzá egy kanál Rama-t amivel befejezem a sütést.
Közben a krumpli is mehet egy forró kevés olajba, sóval-borssal megszórva, ha szép piros az oldala, akkor fordítjuk és a mikor már majdnem kész hozzá adjuk a friss kakukk füvet és a rozmaringot szálastól. (Én a végén egy kis Rama-val is össze sütöm így selymesebb lesz az íze.)
Tálalás: alul a krumpli, rá a halak, és a szósz a halról. A sült kakukk fű mehet díszíteni, szintén a friss bazsalikommal. (Minden fokhagymás mediterrán ételnél jó a friss bazsalikom, mivel a száj higiéniáját helyre állítja.) Adhatunk mellé friss salátát is.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!