Értékelés: 0/0

Lasagne

Feltöltve: 2011.09.20.

0 hozzászólás

Kategória: Olasz

Cimkék: tészta

Hozzávalók

200 g lasagne tészta, 200 g darált sertéshús, 4 evőkanál étolaj a hagyma alá, 1 fej vöröshagyma, 4 gerezd fokhagyma, kb. 4 evőkanál víz, 90 g sárgarépa, 35 g fehérrépa, kb. 1 teáskanál , őrölt fekete bors, 1 púpozott teáskanál kakukkfű, 1 púpozott teáskanál oregánó, 130 g csiperke gomba, 2 db nagy paradicsom, 140 g paradicsompüré, kb. 4-10 evőkanál víz, 500 g reszelt trappista sajt, 100 g Rama, 1 l tej, 60 g liszt, ízlés szerint kevés , ízlés szerint kevés szerecsendió, ízlés szerint kevés őrölt fehérbors, 200 g darált marhahús

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Elkészítés

1. Előkészítünk, Rama-val kikenünk egy kb 17x25 cm-es, minimum 5 cm magas peremű tepsit.
2. Először a fokhagymát, vöröshagymát, és a sárgarépákat apróra vagdaljuk.
3. Megpirítjuk a vöröshagymát kevés olajon. Ha a hagyma üveges lett, rátesszük a fokhagymát, és kevés vizet öntünk rá.
4. A felaprózott sárgarépát, fehérrépát is hozzáadjuk, és erre is rápirítunk - kb 10 perc. Ha kell, megint teszünk rá kevés vizet.
5. Beletesszük az összekevert darált húsokat, majd ezzel is lepirítjuk - kb 10 perc -, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
6. Hozzáadjuk a felaprított gombát, és a felkockázott paradicsomot. Addig pároljuk, míg a paradicsom teljesen fel nem puhul benne.
7. Végül beletesszük a paradicsompürét. Most, hogy minden belekerült, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint a húsos ragut. Levesszük a tűzhelyről, és félretesszük.
8. Most a besamel elkészítése következik. Olvasszuk meg a Rama-t, szórjuk rá a lisztet, és folyamatos, gyors keverés közben pirítsuk világosra.
9. Közben forraljuk fel a tejet, öntsük hozzá a lepirított liszthez, és további melegítés, keverés mellett keverjük simára 1-2 perc alatt. Végül sózzuk, fűszerezzük be ízlésünk szerint.
10. Mivel elkészült a hústöltelék - ragu -, a besamel, most összeállítjuk a lasagnét. Száraz lasagne tésztát teszünk egy rétegben a tepsi aljába. Erre teszünk besamelt, majd hústölteléket, erre pedig reszelt sajtot.
11. Az előző lépést megismételjük, összesen 3-szor. Lezárásképpen a felülre kerülő 4. tésztarétegre ráöntjük a maradék besamelt, és a maradék reszelt sajtot. 180 C-on, légkeverés nélkül kb 40-60 perc alatt készre sütjük a lasagnét.
12. 1-2 óra hűlés után szeleteljük, forrón tálaljuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!