Értékelés: 4.5/4

Krumplis tarhonya

Feltöltve: 2010.12.14.

4 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: tarhonya burgonya egytálétel krumpli

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Nem tehetek róla: néha szükségem van ilyenre is! Mint a paprikás krumpli, vagy a krumplis tarhonya.
Apám kedvenc ételei, bár ma már ritkán főzzük otthon. Volt, amikor ízesítőnek csak a füstölt szalonna gondosan félrerakott bőre volt benne, de voltak idők, amikor gazdagabb volt a betétje. Bárhogyan is készítse, mami mindig nagyon finomat főzött belőle. Én pedig azóta is keresem az ízeit. Lehet, hogy túl cikisnek tartom megkérdezni tőle: "Mamikám drága, a te krumplis tarhonyád mitől olyan, amilyen?" Végtére is... Na mindegy!

Amit ma főztem abban bőven volt mindenből: a szalonnát felkockáztam és pörcre sütöttem, ment rá a finomra vágott hagyma és szinte azonnal az apróra vágott zöldpaprika is (nem szeretem az ételben a zöldpaprikát nagy darabokban, a bőrét látni még kevésbé, nem tudom, ti hogy vagytok vele...). Amikor megkapja a hagyma szélét, megy bele a a tarhonya is, hagyom, hogy színt kapjon, aztán egy kanálnyi pirospaprikát adok hozzá. Elkeverem és mehet az apróra felkockázott paradicsom is. Utána jöhetnek a krumplikockák és felöntöm a húsleves-alappal. Ha a betétem lassan fő meg, én már az elején belerakom, ha gyorsan, akkor a végén, itt beleraktam mindent az elején. Fél óra kell neki, hogy szépen megfőjön. Kevergetni nem sokat kell, mert akkor a krumpli törik a szélein és besűrítheti idő előtt a levét, amitől aztán odakap az egész. Én azért a vége felé ott állok mellette és kicsit kavargatom, mert akkor szeretem, ha a leve krémes a krumplitól!

Egyszerű parasztétel, de szeretem, kövezzetek meg érte! "

Megosztom:

Hozzászólások (4) Hozzászólok

#1 | 2011-06-16 20:01 | válaszolok erre

Nálunk is kedvelt étel ma is. Gyermekkoromban nem nagyon kedveltem, ma már gyakran készítem. A tarhonyát levesnek is szeretik az unokáim. Hasonlóan készül, és debreceni párossal készítem.

 
Harmath Csaba
Harmath CsabaMesterszakács
#2 | 2010-12-28 01:24 | válaszolok erre

Köszönöm a "nem kövezést"!!!

#3 | 2010-12-27 17:37 | válaszolok erre

Tejföllel nyakonöntve isteni finom :D

 
pihe**
pihe**Újonc
#4 | 2010-12-17 17:09 | válaszolok erre

na. senki se kövez?? :))) én se azért jöttem, hanem el kell mondjam hogy imádom :D és pont így néz ki az enyim is... csodafinom :)

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!