Értékelés: 0/0

Krumplis rakott kel

Feltöltve: 2013.10.17.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: krumpli, kelkáposzta, rómaitál

Hozzávalók

1 kg nagy szemű krumpli, 50 dkg kelkáposzta, 50 dkg darált sertéshús, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál őrölt pirospaprika, , frissen őrölt bors, 1 evőkanál szárított majoránna, 1 teáskanál őrölt kömény, 5 dl tejföl, olaj

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A krumplit héjastól megfőzzük. Ha teljesen kihűlt, meghámozzuk, felkarikázzuk. A pörkölthöz az apróra kockázott hagymát az olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, és lepirítjuk. Belekeverjük a pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk, kevés vizet öntünk alá. Kevés majoránnával ízesítjük. Rövid szafttal majdnem teljesen puhára főzzük. A káposztát egészben, sóval, majoránnával és köménnyel ízesített vízben megfőzzük és lecsepegtetjük. Az előzőleg langyos vízbe áztatott római tálban rétegezzük a hozzávalókat: egy sor krumplit teszünk az aljára, megsózzuk, majd következik a húsragu, káposztalevelek, majd tejföl. Folytatjuk a rétegezést, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A legtetejére káposzta és tejföl kerül. A tálat lefedve hideg sütőbe tesszük, és 230 fokra melegítjük. 30 percig sütjük, az utolsó 10 percre levesszük a fedelét, hogy megpiruljon.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!