Értékelés: 0/0

Krumplipüré alatt sült zöldségek

Feltöltve: 2015.07.30.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: krumpli, cukkini, paradicsom, rakott, padlizsán, brokkoli

Hozzávalók

80 dkg krumpli , 25 dkg brokkoli, 25 dkg paradicsom, 40 dkg darált hús, 1 zsemle, 1 tojás, , frissen őrölt bors, 3+2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál paprika, 1 csokor petrezselyem, zsemlemorzsa, étolaj, olívaolaj, 25 dkg cukkini, 25 dkg padlizsán, 4 dkg Rama, 2 dl tej, 1 tojás

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Fasírtot készítünk: a darált húst elkeverjük a beáztatott, kifacsart zsemlével, 3 gerezd zúzott fokhagymával, a tojással, sóval, borssal, pirospaprikával, aprított petrezselyemmel. Gombócokat formázunk, megforgatjuk zsemlemorzsában, és forró olajban elősütjük őket. A krumplit meghámozzuk, kockázzuk, főzzük meg sós vízben, majd krumplipürét készítünk belőle a Rama-val, tejjel. Ha kihűlt, elkeverünk benne egy tojást. A zöldségeket kockázzuk, daraboljuk, 2 gerezd zúzott fokhagymával olívaolajon enyhén megpirítjuk, és megsózzuk. (Így sokkal finomabb lesz, mintha csak párolódnának.) Tűzálló tál aljára átszedjük az előpirított zöldségeket, közéjük tesszük a húsgombócokat, és befedjük a krumplipürével. 230 fokos sütőben 30-35 perc alatt összesütjük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!