Értékelés: 0/0

Krumplinudli paradicsomszaftban

Feltöltve: 2014.01.31.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: krumpli, nudli, paradicsom

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Héjában megfőzzük a krumplit (sokáig, hogy kicsit szétmenjen). Megvárjuk, amíg majdnem kihűl, ekkor megpucoljuk, villával széttörjük, hozzákeverjük a tojást, és annyi liszttel gyúrjuk össze, amennyit felvesz. Megsózzuk, és kicsit hagyjuk pihenni, majd bőven lisztezett felületen kígyókat formázunk, ezekből villával leszaggatjuk a nudlikat. Recés deszkán végighempergetve vagy villa segítségével a nudlikra barázdákat húzunk, ezekben ugyanis jobban megül a szaft. A paradicsomszószhoz takarékon feltesszük főni a hámozott paradicsomot a megpucolt, félbevágott vöröshagymával, az aprított fokhagymával, sóval és borssal. 30 percig forralva főzzük a szószt, ekkor hozzáadjuk a bazsalikomot is. Egy nagy fazéknyi vizet felteszünk forralni a gnocchinak. Ha felforrt, megsózzuk, és készre főzzük a nudlikat. A kifőtt gnocchit tűzálló tálba szedjük, elkeverjük a paradicsomszósszal, és tálaljuk. A tetejére karikázzuk a mozzarellát, locsolunk rá egy kevés olívaolajat, és 220-230 fokos sütőben 20 perc alatt összesütjük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!