Értékelés: 0/0

Krumplifőzelék pirított hagymával

Feltöltve: 2015.12.07.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: krumpli, főzelék, hagyma, kolbász, babérlevél

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A burgonyát meghámozzuk, felkarikázzuk, és vízzel ellepve félretesszük. A hagymákat apróra kockázzuk, negyed részüket félretesszük. Olajon megdinszteljük a nagyobb mennyiségű hagymát, lassan hagyjuk karamellizálódni, itt-ott le is piríthatjuk. Beletesszük a leszűrt krumplit, és átforgatjuk az olajon. Felöntjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi, és beletesszük a babérlevelet. Sózzuk, borsozzuk, és puhára főzzük a krumplit.
Ha megpuhult, behabarjuk a főzeléket. A lisztet elkeverjük a tejfölben, adunk hozzá egy merőkanálnyit a krumpli főzővizéből, simára keverjük, majd állandó kevergetés közben belecsorgatjuk a főzelékbe. A maradék hagymát lisztbe forgatjuk, forró olajban ropogósra sütjük, és konyhai papírtörlőre tesszük leitatni. Majd a darabolt kolbászt is kisütjük, és együtt tálaljuk a főzelékkel.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!