Értékelés: 0/0

Körtés kacsamáj brióssal

Feltöltve: 2013.11.08.

0 hozzászólás

Kategória: Előétel

Cimkék: mazsola, briós, körte, kacsamáj

Hozzávalók

5 dkg friss) élesztő, 5 g szárított (vagy 2, 8 dl langyos víz, 1, 1 dl natúr joghurt, 5 dkg Rama, a brióshoz 35 dkg finomliszt, 1 teáskanál szárított majoránna, frissen őrölt bors, , 1 evőkanál Rama, 4 evőkanál tejszín, 1 vilmos körte, 1 kis fej vöröshagyma, 5 dkg arany mazsola, 5 dkg húsos szalonna , 20 dkg pecsenyekacsa-máj, 1 teáskanál , a kenéshez 1 tojás, 1, 5 dkg szezámmag, 1, 5 dkg lenmag

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A felkockázott szalonnát és a hagymát egy kevés Rama-n megpirítjuk, hozzáadjuk a megmosott, lecsöpögtetett, feldarabolt májat, a majoránnát és a mazsolát. 15 perc alatt készre sütjük. Levesszük a tűzről, beletesszük a mazsolát, a tejszínt és a maradék Rama-t. Sóval, borssal ízesítjük. A hámozott körtét egészen apróra vágjuk, és elkeverjük a májkrémmel. A magok és a tojás kivételével a tészta hozzávalóit összekeverjük, ruganyosra dagasztjuk. 1,5 órán át kelesztjük. A kelesztés után nyolc részre osztjuk a tésztát, fokozatos sodrással hosszú kukacokat formázunk belőle. Csiga alakban feltekerjük a kukacokat, sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük őket, megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk a magokkal. 230 fokra melegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!