Értékelés: 0/0

Könnyű tökfőzelék kapros húsgombóccal

Feltöltve: 2014.06.11.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: tök, főzelék, kapor, húsgombóc, fehérborecet

Hozzávalók

1 teáskanál őrölt fűszerpaprika, , frissen őrölt bors, 1 gerezd fokhagyma, 1 kg zsenge tök, 2-3 evőkanál olivaolaj, , 1 nagy csokor kapor, 2-3 evőkanál fehérborecet, 2 evőkanál méz, 3 dl tejföl, 30 dkg darált sertéshús, 1 tojás, zsemlemorzsa

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A tököt vékonyan meghámozzuk, kettévágjuk, a magokat eltávolítjuk. A tököt tökreszelőn lereszeljük. Ne áztassuk sóba, ne nyomjuk ki a levét! Fazékban 2-3 evőkanál olívaolajat melegítünk, beletesszük a tököt, a kapor felét aprítva, az ecetet, és a tököt pár perc alatt puhára dinszteljük. Megsózzuk, hozzáadjuk a mézet, majd fokozatosan elkeverjük benne a tejfölt. Forralunk rajta egyet, majd levesszük a tűzről. A fasírthoz a húst elkeverjük a tojással, a zúzott fokhagymával, sóval, frissen őrölt borssal, az őrölt paprikával, az aprított kapor másik felével. A masszát 30 percig hagyjuk pihenni, majd gombócokat formázunk, zsemlemorzsában megforgatjuk őket, és forró olajban ropogósra sütjük. A főzelékkel együtt tálaljuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!