Értékelés: 0/0

Kocsonya aprított hússal

Feltöltve: 2014.01.08.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: Kocsonya, sertéshús, sárgarépa

Hozzávalók

, 1 nagy fej lila hagyma, 1 kg bőrös csülök, 2 disznóköröm , 1 disznófül , 1 farok , 1 vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, 2 nagy sárgarépa, 1 nagy fehérrépa, 1 csokor petrezselyem, frissen őrölt bors, citromlé

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A csülköt, a feldarabolt körmöket, a fület, farkat (ezeket előzőleg forró vízbe áztatjuk, majd lekaparva megtisztítjuk) kuktába tesszük. 2,5 liter vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a fokhagymákat, a felezett vöröshagymát és 2 órán keresztül főzzük. Közben megsózzuk, megborsozzuk. Beletesszük a tisztított zöldségeket, puhára főzzük a húst, a körmöt. Az omlósra főtt körmöket kicsontozzuk, a hússal együtt egészen kicsire aprítjuk vagy ledaráljuk. A lila hagymát apróra kockázzuk, a petrezselymet finomra vágjuk. Összekeverjük az aprított hússal, bőven fűszerezzük borssal, sóval, pár csepp citromlével. Az aprított húst 6 darab 1 decis formába (pl. szufléforma) szedjük, 3-3 evőkanál kocsonyalevet merünk rájuk, és kihűtjük. A kocsonyásodott húst kiborítjuk a formából, 6 mélytányér közepébe helyezzük, rámerjük az átszűrt levet, és hűvös helyre tesszük szilárdulni.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!