Értékelés: 0/0

Klasszikus puncstorta

Feltöltve: 2014.04.29.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: piskóta, torta, puncs

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A tojásokat a cukorral sűrű habbá verjük, majd a sütőporos sót, lisztet óvatosan beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tortakarikában 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük. A sziruphoz a cukrot a vízzel, a rumaromával, az ételfestékkel együtt átforraljuk, majd a lekvárt és darált diót belekeverjük. A piskótát 4 lapba vágjuk, a két legszebbet félretesszük. A maradék kettőt feldaraboljuk, és a meleg szirupba keverjük. A tortaforma aljára illesztünk egy lapot, a kész tölteléket erre kanalazzuk, majd a másik lappal lezárjuk. Fóliát teszünk a tetejére, és egy pontosan ráillő nehezékkel lesúlyozzuk. 6 órára hűtőbe tesszük. A kész tortát kivesszük a formából, majd a mázhoz a porcukrot annyi festékkel és vízzel keverjük el, hogy sűrűn folyós legyen. Ezzel öntjük le a tortát.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!