Értékelés: 5/2

Klasszikus képviselőfánk

Feltöltve: 2010.10.07.

1 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: képviselőfánk, fánk

Hozzávalók

2 evőkanál liszt, 10 dkg cukor, 6 tojássárgája, 3 dl tej, csipet , 2 dl víz, 6 tojás, 20 dkg Rama, 20 dkg liszt, 1 csomag vaníliás cukor, 3 dl habtejszín

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Öntsd egy lábosba a vizet, olvaszd fel benne a Rama-t, add hozzá a sót. Amikor forrni kezd, szitáld bele a lisztet, és fakanállal addig kevergesd, amíg az összeáll.
Egyenként keverd hozzá a tojásokat, és dolgozd össze egynemű masszává. Vedd le a tűzről.
Töltsd habzsákba, és zsírpapírral bélelt tepsibe nyomj diónyi méretű halmocskákat.
180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 15 percig, majd mérsékeld a hőt 150 fokra, és további 5 percig tartsd benn, hogy ropogósra süljön.Hagyd kihűlni. A krémhez melegítsd fel a tejet, és keverd csomómentesre a 2 evőkanál liszttel. A tojássárgákat keverd össze a cukorral, és add a tejhez. Sűrítsd össze. Verd fel kemény habbá a tejszínt, és forgasd bele a krémbe.Ízlés szerint gazdagíthatod a krémet málnával vagy olvasztott csokoládéval is. Amikor a krém elkészült, vágd ketté a fánkokat, és töltsd meg a krémmel. A tetejét szórd meg porcukorral.

Tipp: Régebben a képviselőfánk tetejét karamellizált cukorba mártották, és hámozott mandulaszeletekkel szórták be. Idő hiányában ma már a sima porcukor is megteszi.

Megosztom:

Hozzászólások (1) Hozzászólok

#1 | 2011-12-07 18:25 | válaszolok erre

Az igazi receptben a hozzávalókat külön kell szedni: tészta és töltelék vonatkozásában. Egy gyakorlatlan háziasszony ezt a receptet nem tudja értelmezni.

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!