Értékelés: 0/0

Kelt knédli

Feltöltve: 2010.11.10.

0 hozzászólás

Kategória: Köret

Cimkék: knédli, kelt

Hozzávalók

40 dkg rétesliszt, 2,5 dl tej, 3 dkg friss élesztő, 1 tojás, 2 kiskanál

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Az élesztőt egy kisebb tálban morzsold szét, és öntsd rá a langyos tejet. Szórd meg egy csipetnyi liszttel, és hagyd megkelni. Egy mély tálba szórd bele a lisztet, a tojást és a megfuttatott élesztőt. Dolgozd össze kemény tésztává. Ha szükséges, kiegészítheted kevés vízzel. Meleg helyen hagyd a duplájára kelni, majd a lisztezett nyújtódeszkán átgyúrva formázz kis cipókat belőle. Az elején fedő alatt párold, majd vedd le a tetejét, és úgy főzd tovább. 20-25 perc után elkészül. Szeletelve tálald.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!