Értékelés: 0/0

Kelbimbós rakott krumpli

Feltöltve: 2015.01.08.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: krumpli, kelbimbó, rakott, kolbász, tejföl

Hozzávalók

olaj, , 1 tojás, 5 dkg reszelt sajt, 1 kg nagy szemű krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál csemegekolbász, 50 dkg kelbimbó, 5 dl tejföl

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A krumplit héjastól puhára főzzük, hagyjuk kihűlni, majd megpucoljuk. A hagymát felezzük, majd vékonyan felszeleteljük. A kolbászt felkarikázzuk. A kelbimbókat megpucoljuk, forrásban lévő vízbe dobjuk, forralva főzzük 5 percig, majd leszűrjük. A kelbimbókat félbevágjuk. Egy tűzálló tál alját kikenjük olajjal, egymásra rétegezzük a krumplit, megsózzuk, rárétegezzük a kelbimbót, a kolbászt, a hagymát és a tejfölt. Az utolsó réteg krumpli és kelbimbó legyen. A maradék tejfölt elkeverjük a tojással, ezzel vonjuk be az utolsó réteget. Megszórjuk a reszelt sajttal, és 230 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt összesütjük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!