Értékelés: 0/0

Kávés-diós mignon

Feltöltve: 2015.02.11.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: mignon, dió, kávé, cukormáz

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Az egész tojásokat elektromos habverővel kb. 5 percen át fehéredésig verjük a porcukorral, hozzászitáljuk a lisztet, és óvatosan elkeverjük benne. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre simítjuk 1-1,5 cm vastagon a piskótatésztát, majd az előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt készre sütjük. A krémhez a lágy Rama-t habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a diót. A kihűlt piskótalapból 3 azonos méretű téglalapot. Az elsőt megkenjük a diós krém felével, újabb lapot helyezünk rá, ezt is megkenjük, majd egy üres lapot helyezünk rá. Szilárdulásig hűtőbe tesszük, és ha megdermedt 4x4 cm-es kockákra vágjuk. A mázhoz elkeverjük a kávét a forró vízzel, a porcukorral, amíg sűrű, de kenhető cukormasszát kapunk. A mignonokat egyesével belemártjuk a cukormázba, úgy, hogy a cukormázas tál felett rácsra tesszük őket végezzük, hogy a felesleges máz visszacsurogjon. Rácsra helyezzük a mignont, kanállal mázat csorgatunk a tetejére, az oldalára, majd sütőpapírra rakjuk szilárdulásig.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!