Értékelés: 0/0

Karamellizált sárgarépa bulgurral, csirkével

Feltöltve: 2015.05.12.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: sárgarépa, csirkemell, bulgur, méz

Hozzávalók

tengeri só, 25 dkg bulgur, 2 csirkemell , 1 csomag zsenge sárgarépa, negyed citrom, csipet fahéj, 1 evőkanál méz, olívaolaj, 1 teáskanál csilikrém, 1 teáskanál frissen őrölt római kömény, frissen őrölt bors

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A csirkemelleket feldaraboljuk, megsózzuk, megborsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal és 30 percig állni hagyjuk. Közben a bulgurt bő, sós vízben kb. 15 perc alatt puhára főzzük. Leszűrjük, elkeverjük 2-3 evőkanál olívaolajjal, 1 evőkanál frissen facsart citromlével. A répákat meghámozzuk, felkarikázzuk, nagy serpenyőbe tesszük kevés olívaolajjal, kb. 1 dl vízzel, a mézzel, a fahéjjal, a római köménnyel, a csilikrémmel együtt. Puhára pároljuk, majd ha elfőtt a víz alóla, rázogatva ropogósra sütjük. Mivel zsenge, hamar megpuhul. A fűszeres répát elkeverjük a bulgurral. A csirkemelleket felforrósított serpenyőben minden oldalról nagy lángon ropogósra sütjük, majd lefedjük a serpenyőt, és 10 percig fedő alatt pároljuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!