Értékelés: 0/0

Karamelles sült puding

Feltöltve: 2014.01.31.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: puding, flan, karamell

Hozzávalók

1 tasak vaníliás cukor, 5 dl tej, 3 egész tojás, 2 tojás sárgája, 10 dkg kristálycukor

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A cukorból pár csepp víz hozzáadásával karamellt készítünk. Amíg még forró, egyenletesen eloszlatjuk egy 7 dl-es fém, vagy szilikon, vagy kerámiaforma alján. A tojásokat (egészeket és a sárgákat) simára keverjük a vaníliás cukorral, és fokozatosan hozzáadagoljuk a tejet. A teljesen folyékony tejes krémet a megszilárdult karamellre öntjük. A formát lefedjük fóliával, vízfürdőbe ültetjük, és először 150-160 fokon 40 percig, majd a hőfokot 170-180 fokra növelve kocsonyásra sütjük a flant. Megvárjuk, amíg kihűl, majd kiborítjuk, és először szobahőmérsékleten aztán hűtőben hűtjük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!