Értékelés: 0/0

Karamelles-paradicsomos marharagu

Feltöltve: 2013.08.30.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: gulyás, marha, bulgur

Hozzávalók

3 evőkanál olívaolaj, 25 dgk bulgur, 2 babérlevél, frissen őrölt bors, 50 dkg marha gulyáshús, tengeri só, 1 kg húsos paradicsom, 5 dkg kristálycukor, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál őrölt római kömény

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Az apróra vágott hagymát olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felkockázott marhahúst és zsírjára sütjük. Egy másik lábosban pár csepp vízzel együtt karamellizáljuk a cukrot. Közepesen sötét karamellt készítsünk, majd óvatosan felöntjük 2 dl vízzel. Melegítjük, amíg a karamell újra fel nem olvad, majd a húsra öntjük. A húst 50 percig főzzük a karamellben. Közben a paradicsomokat forró vízbe mártjuk, meghámozzuk, feldaraboljuk. Kb. 1 óra főzés után adjuk a húshoz. Sóval, frissen őrölt borssal, római köménnyel és babérlevéllel ízesítjük a ragut, és a a hús puhulásáig főzzük. Sós vízben kifőtt bulgurral vagy rizzsel tálaljuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!