Értékelés: 0/0

Karamellás almás pite

Feltöltve: 2014.01.29.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: alma, karamell, pite

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A lisztet, a cukrot és a sót összevegyítjük, elmorzsoljuk a kisebb kockákra vágott hideg Rama-val, majd lassan hozzáadjuk a vizet, és elektromos habverővel lassú fokozaton keverjük fél percig. Akkor jó, ha tapad. Ha szükséges, még adhatunk hozzá vizet. Kibélelünk egy kör alakú, hullámos szélű piteformát a tésztával. A kockákra vágott almát összekeverjük a cukorral, a keményítővel és a fűszerekkel, majd a tölteléket a formába öntve 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük. A karamellához a cukrot kislángon aranyszínűre olvasztjuk a Rama-val, majd a tejszínnel felöntve krémes állagúvá forraljuk. A kihűlt, formából kiborított pitére öntjük. Tört dióval meghintve tálaljuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!