Értékelés: 0/0

Karácsonyi puding

Feltöltve: 2013.12.19.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: gyümölcs, puding, cukormáz

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A Rama-t az étcsokoládéval együtt vízgőz felett megolvasztjuk. Elkeverjük az aszalt gyümölcsökkel, fűszerekkel. Hozzákeverjük az enyhén felvert tojásokat és a tejszínt. A lisztet elvegyítjük a cukorral és a sütőporral, majd a többi hozzávalóval. Rama-val kikenünk és kilisztezünk egy 1,5 literes fémformát vagy tálat, beleöntjük a tésztát. A tálat magas peremű tepsibe tesszük, a tepsit teleöntjük vízzel, így tesszük a sütőbe. 1 óra 10 perc alatt készre gőzöljük, ekkor még enyhén lágy lesz a közepe. Kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd kiborítjuk. A mázhoz a tojásfehérjét lágy habnak felverjük, majd kanalanként hozzá adagoljuk a porcukrot. Minden kanál után verjük a habot, míg fénye, kemény masszát nem kapunk. Bevonjuk vele a puding tetejét, és 3-4 óra alatt hagyjuk megszilárdulni.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!