Értékelés: 0/0

Karácsonyi keksz

Feltöltve: 2013.12.19.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: keksz, marcipán

Hozzávalók

színes marcipán, 20 dkg Rama, 30 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 3 dkg darált mák, 1 evőkanál vanillincukor, 2 tojás sárgája, dekortollak

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A lisztet és a porcukrot átszitáljuk, elkeverjük, beletesszük a vaníliás cukrot, a szobahőmérsékletű, de nem túl lágy Rama-t, végül a tojások sárgájával is összedolgozzuk. Ha szép, egynemű a tészta, lisztezett felületen kinyújtjuk. Kekszformával kiszaggatjuk, majd 180 fokon 10-13 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, színes marcipánt vékonyan porcukron kinyújtunk, majd a kekszformával kiszaggatjuk. Cukros vízzel enyhén megkenjük a kekszeket, majd rájuk ragasztjuk a marcipánt. Dekortollakkal színes mintákat rajzolunk a tetejükre.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!