Értékelés: 0/0

Káposztás bableves

Feltöltve: 2013.10.11.

0 hozzászólás

Kategória: Leves

Cimkék: virágbab, leves

Hozzávalók

bors, , 1 teáskanál őrölt pirospaprika, 40 dkg tarka lóbab (virágbab), 30 dkg füstölt csülök, 25 dkg savanyú káposzta, 1 szál fehérrépa, 2 szál sárgarépa, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt, babérlevél, olaj

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Az átválogatott, megmosott, leszűrt babot friss, sós vízben főzni kezdjük a felkockázott füstölt hússal, egy gerezd fokhagymával, a félbevágott vöröshagymával és a babérlevéllel együtt. 1 órán át főzzük, majd beletesszük a káposztát és a megpucolt, feldarabolt zöldségeket. Addig főzzük, amíg a bab meg nem puhul. Fokhagymás, pirospaprikás rántást készítünk, és fokozatosan a bableveshez keverjük. Ha szükséges, megsózzuk a levest (ez a füstölt hústól függ). Tejföllel kínáljuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!