Értékelés: 0/0

Kalácspuding

Feltöltve: 2013.10.04.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: kalács, dió, puding

Hozzávalók

10 dkg őrölt dió, 50 dkg szeletelt, szikkadt kalács, 10 dkg cukor, 5 tojás, 3 dl tej, 3 dl tejszín, 1 vaníliarúd kikapargatott magjai, 1 csipetnyi fahéj, 10 dkg porcukor

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A tejet, tejszínt, vaníliamagokat felforraljuk. A tojásokat a cukorral kihabosítjuk, majd a forró tejet folyamatos keverés mellett hozzáöntjük. A diót összekeverjük a porcukorral és a fahéjjal. Rama-val kikenünk egy jénai vagy fém tálat. A kalácsszeleteket jó alaposan a tojásos keverékbe áztatjuk, majd egy sort lerakunk a tálba. Erre szórjuk a diós cukrot, majd rátesszük a maradék kalácsot. Végül ráöntjük az összes tojásos tejet, és 150 fokon kb. 30-40 perc alatt készre sütjük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!