Értékelés: 0/0

Kacsamell rebarbaraszósszal

Feltöltve: 2015.07.03.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: kacsamell, búzadara, rebarbara

Hozzávalók

bors, , 3-4 db pecsenyekacsamell (80 dkg), 15 dkg búzadara, 50 dkg rebarbara, 1 dl tejszín, 2 púpozott evőkanál keményítő, ízlés szerint cukor, 1/4 citrom héja, olaj

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Elkészítjük a rebarbaraszószt: a megmosott, megpucolt, felkarikázott rebarbarát egy lábosba tesszük, annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi. Felforraljuk, 2-3 percig főzzük. A keményítőt elkeverjük a tejszínnel, fokozatosan adunk hozzá a gyümölcs forró főzőlevéből, és ha a hőkiegyenlítés megtörtént és simára kevertünk a keményítős tejszínt, behabarjuk a gyümölcsmártást. Ízlés szerint cukorral, citromhéjjal és egy csipet sóval ízesítjük. A darát kevés olajon aranyszínűre pirítjuk, majd felöntjük 3 dl vízzel, és lefedjük. A kacsamelleket megpucoljuk, megmossuk, szárazra töröljük. Tapadásmentes serpenyőben a bőrős oldalukon kezdve (plusz zsiradék és ízesítés nélkül) körbesütjük a melleket, majd 20 percre 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Szeletelés előtt 8-10 percig pihentetjük, majd sózzuk, frissen őrölt borssal megszórjuk, és a rebarbaraszósszal, a pirított darával tálaljuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!