Értékelés: 0/0

Kacsamell narancsos párolt káposztával

Feltöltve: 2014.12.19.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: kacsamell, káposzta, narancs, burgonya, karácsony

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A káposztát vékonyra gyaluljuk, és olajon dinsztelni kezdjük. Beletesszük a fahéjat, a barna cukrot, a narancs lereszelt héját és kifacsart levét. Sóval, frissen őrölt borssal, borecettel ízesítjük, 35-40 perc alatt puhára pároljuk. A burgonya héját megsikáljuk, héjastól puhára főzzük. Ha enyhén kihűlt, elfelezzük a krumpliszemeket. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A kacsamelleket mossuk, szárazra töröljük, a bőrös részt éles késsel vékonyan bevagdossuk, frissen őrölt borssal mindkét oldalukat megszórjuk. Teflonserpenyőben először a kacsamellek bőrős felét sütjük (5-6 percig, amíg kisül a zsírja, és szépen megpirul a bőr), majd a másik oldalukra is kérget sütünk 1-2 perc alatt. Az elősütött melleket serpenyőbe tesszük, és az előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Közben a bőrből kisült kacsazsíron átpirítjuk a burgonyát, és megsózzuk. 20 perc elteltével kivesszük a melleket a sütőből, szeletelés előtt 7-8 percig állni hagyjuk. Szeletelés után sózzuk!

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!