Értékelés: 0/0

KARÁCSONYI ALMALEVES

Feltöltve: 2010.11.29.

1 hozzászólás

Kategória: Leves

Cimkék: gyors, egyszerű, gyümölcs, szegfűszeg, fahéj, karácsonyi, téli, illatos, fűszeres, leves, alma

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Az almát megpucoljuk és szeletekre vagy kockákra vágjuk, aztán a borban plusz annyi vízben, ami a gyümölcsöt ellepi 10 percet főzzük a cukorral valamint sok fahéjjal-szegfűszeggel és a hosszában fölvágott vaníliarúddal. Amíg az alma fő, a pudingport csomómentesen elkeverjük a tejszínben. A pudingporos keveréket az almához öntjük. Jól összekeverjük, és addig főzzük, amíg újra fel nem forr. Amint forrni kezd, levesszük a tűzről. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, és forrón, illatosan tálaljuk.

Tipp:

Ehhez a leveshez olyan vaníliarúd is jó, amiből a pici vaníliaszemcséket valamilyen süteményhez már kikapartad.

Ha el akarod kerülni, hogy a kész levesben fűszerdarabok úszkáljanak, a fűszereket előre főzd bele egy liter vízbe (egy lefedett edényben főzd a fűszeres vizet legalább fél órát), a vizet ezután szűrd le, és ebben az ízesített, illatos vízben tedd föl főni az almát.

Megosztom:

Hozzászólások (1) Hozzászólok

 
pihe**
pihe**Újonc
#1 | 2010-12-18 13:25 | válaszolok erre

úgy szoktam én is, hogy a fűszerekkel forralom a vizet előbb.. és nem pudinggal hanem habarással öö.. a többi viszont majdnem ugyanaz :))

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!