Értékelés: 5/1

Juharszirupos diótorta

Feltöltve: 2013.10.04.

1 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: torta, dió, juharszirup

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A piskótához az egész tojásokat a cukorral nagyon sűrű habos masszává verjük. Beleszitáljuk a lisztet, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a diót, olajat, a juharszirupot és a fahéjat. A tésztát Rama-val kikent, lisztezett formába töltve 175 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. A tejszínt elkezdjük habbá verni. Mikor még lágy, de már sűrűsödik, hozzáadjuk a pudingport, a porcukrot, a juharszirupot, és addig verjük, amíg jól formázható habot nem kapunk. A kihűlt piskótát kettévágjuk, a krém egyik felét beletöltjük. Erre kerül a tészta másik fele, a hab másik felével bekenjük a tetejét és a szélét is. Pirított-darált dióval megszórva tálaljuk.

Megosztom:

Hozzászólások (1) Hozzászólok

#1 | 2013-12-28 18:51 | válaszolok erre

Nagyon finom, igazi különlegesség és még csak nem is bonyolult!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!