Értékelés: 0/0

Joghurtos babfőzelék pulykafasírttal

Feltöltve: 2015.07.07.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: ceruzabab, joghurt, pulykafasírt

Hozzávalók

zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, 50 dkg ceruzabab, 1 evőkanál őrölt pirospaprika, 1 gerezd fokhagyma, , frissen őrölt bors, 3 evőkanál 10 %-os ecet, 2 evőkanál liszt, 2 dl natúr joghurt, 1 csokor petrezselyem, a fasírthoz 30 dkg darált pulykahús, 1 zsemle, 1 tojás, 1 csokor petrezselyem, olaj a sütéshez

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A babot megpucoljuk, 2-3 cm-es darabokra vágjuk, annyi ecetes, sós vízben főzzük puhára, amennyi éppen ellepi. A lisztet csomómentesre keverjük a joghurttal, fokozatosan belekeverjük a bab főzőlevét. Sűrűsödésig forraljuk, majd beletesszük a zúzott fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet. A húst összedolgozzuk a tojással, a vízbe áztatott, kifacsart zsemlével. Sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, zúzott fokhagymával, apróra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Húspogácsákat formázunk, zsemlemorzsában megforgatjuk, és közepesen forró olajban készre sütjük a fasírtot. A bab mellé tálaljuk.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!