Értékelés: 0/0

Indiai zöldséges csirkeleves

Feltöltve: 2014.06.27.

0 hozzászólás

Kategória: Leves

Cimkék: zöldség, sárgarépa, leves, curry, gyömbér

Hozzávalók

olívaolaj, szezám- vagy mogyoróolaj, , bors, friss petrezselyem, 1 csontos csirkemell, 1 fej karalábé, 3 szál sárgarépa, 1 fej vöröshagyma, 1 csokor újhagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér, 1 teáskanál curry fűszerkeverék, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, negyed citrom leve

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A répát és a karalábét meghámozzuk, vékonyan felcsíkozzuk. Olíva-, és szezámolaj keverékén megdinszteljük az apróra kockázott hagymát. Hozzáadjuk a fokhagymát, a gyömbért, a curry-fűszerkeveréket, a fahéjat. Néhány pillanatig pirítjuk, majd hozzáadjuk a felcsíkozott zöldségeket is. 3-4 percig pároljuk. A csontról lefejtjük a húst, felkockázzuk, a zöldségekhez adjuk, összeforgatjuk, és egy keveset pároljuk. Felöntjük 1,5 liter vízzel, hozzáadjuk a mellcsontot is. Sózzuk, borsozzuk, gyöngyözve forralva 30 percig főzzük a levest. A karikázott újhagymát és az aprított petrezselymet az utolsó 5 percben adjuk hozzá.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!