Értékelés: 0/0

Húsvéti vendégváró falatkák

Feltöltve: 2012.03.31.

0 hozzászólás

Kategória: Egyéb

Cimkék: majonéz, snidling, tojás, sonka, húsvéti, Finom, gyors, egyszerű, vendégváró

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Akkor készítem ezt, amikor tényleg csak valaki beugrik, mert a krémeket előre bekeverem, s amikor a vendég már ott van, akkor rakom csak föl rá a feltétet és a pici dekorációt, hogy ne puhítsa meg a kenyeremet.

A pirított kenyérszeletkéim általában egynapos baguette szeletek, melyeket mindkét oldalukon megkenek kevés olivaolajjal, majd 150-170 fokos sütőben világosra sütőm. Fontos, hogy ropogós legyen.

Összekockázom a füstölt sonkát és a főtt tojást apróra, összekeverem, majd a mennyiséget kettéosztom. Az egyik felébe belekeverek egy kevés majonézt, nem kell sok, épp, hogy csak összetartsa, megsózom, megborsozom, frissen reszelek bele tormát és kész. A másik felébe bekeverem a vöröshagymát, vagy a snidlinget, megy bele a tejföl, ez is épp, hogy csak összetartsa az egészet.

Ezt a két kencét teszem én föl a kis kenyérszeletkéimre, gazdagon, s teszem azonnal a tálakra. A majonézes kap még egy kis reszelt tormát díszítésnek, a tejfölös pedig kevés petrezselymet.

Egyszerű, húsvéti, mégis más. Nagyon jól csúszik rá bármilyen finom bor. Rendszerint nem marad belőle egy falat sem!

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!