Értékelés: 0/0

Húsragus sütőtökös pite

Feltöltve: 2014.11.26.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: sütőtök, húsragu, joghurt, pite

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A tésztához a lisztet elkeverjük a joghurttal, megsózzuk, hozzáadjuk a felkockázott hideg Rama-t, és összegyúrjuk a tésztát. (Ha esetleg nem gyúrható, kevés hideg vizet adjunk hozzá.) Ha összeállt, minimum 30 percre hűtőbe tesszük. A raguhoz az apróra kockázott hagymát olívaolajon megdinszteljük, hozzáadjuk a húst, lepirítjuk, majd kevés vízzel felöntjük. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a zúzott fokhagymát és az őrölt fahéjat. Lefedve 30 percig pároljuk a húst, majd beletesszük a sűrített paradicsomot, további 30 percig pároljuk, és ha szükséges, időnként kevés vizet öntünk alá. A hámozott tököt felkockázzuk, elkeverjük a raguban, és 10 percig együtt főzzük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát kerek lapnak kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Egyenletesen rászedjük a ragut, visszahajtjuk a tészta széleit, megkenjük a felvert tojással, majd 25-30 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor frissen vágott petrezselyemmel (esetleg snidlinggel) szórjuk meg.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!