Értékelés: 0/0

Húsleves sonkás sajtgombóccal

Feltöltve: 2016.03.10.

0 hozzászólás

Kategória: Leves

Cimkék: sajt, gombóc, sonka, leves

Hozzávalók

5-6 dkg liszt, 1 kis csokor petrezselyem, 1 kis fej vöröshagyma, 2 dkg Rama, 15 dkg szárított sonka, 4 száraz zsemle, 5 dl tej, 1, 2 tojás, 10 dkg reszelt hegyi sajt (Bergkase), , frissen őrölt bors, 1, 5 liter húsleves

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A tojásokat elkeverjük a tejjel, megsózzuk, megborsozzuk, ráöntjük az összetépkedett zsemlékre. Az apró kockákra vágott sonkát megsütjük. Rama-n megpirítjuk az apróra kockázott hagymát és petrezselymet. Mindet a zsemlés masszához adjuk a liszttel, a reszelt sajttal együtt, és összegyúrjuk. 20 percig pihentetjük. Vizes kézzel 12 közepes méretű gombócot formázunk, sós, lobogó vízben kb. 10 perc alatt puhára főzzük őket, majd átszedjük a forró levesbe.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!