Értékelés: 5/1

Hortobágyi húsos palacsinta

Feltöltve: 2010.10.17.

1 hozzászólás

Kategória: Előétel

Cimkék: palacsinta, hús

Csoportokhoz adva: Palacsinta fanclub
Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A töltelékhez a húst leöblítjük, felkockázzuk. A zöldpaprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, a paradicsomot meghámozzuk, majd elnegyedeljük. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk. A füstölt szalonnát apróra felkockázzuk, megpirítjuk, zsírjában megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a húst, erős tűzön kissé megpirítjuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk a húst a pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk, összekeverjük, visszatesszük tűzre, és fedő alatt, a saját levében puhára pároljuk (25-30 perc), azaz pörköltet készítünk.
Közben a palacsintához a felsorolt hozzávalókból (liszt, tej, tojás, só, bors, ásványvíz) palacsintatésztát keverünk, és 8 palacsintát sütünk belőle. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra.
Kiszedjük a húst a levéből, apróra összevágjuk, vagy megdaráljuk. Levében simára keverünk 3 dl tejfölt, összeforraljuk, és annyit adunk belőle a húshoz, hogy jól kenhető tölteléket-masszát kapjunk.
Megkenjük vele a palacsintákat, két szélüket felhajtjuk a töltelékre, batyuszerűen összetekerjük, és tűzálló tálba rakjuk. Megöntözzük a maradék tejfölös-paprikás mártással (ha túl híg, 1-2 kk. liszttel/rizsliszttel összeforralva besűrítjük), és a sütőben átforrósítjuk (10 perc). Tetejüket meglocsoljuk a maradék tejföllel, és petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Elkészítési idő: 1 óra
1 adag: 224 kcal/937 kJ

Megosztom:

Hozzászólások (1) Hozzászólok

#1 | 2013-04-01 23:11 | válaszolok erre

A hortobágyi húsos palacsintát úgy tudom, hogy a régi emberek a megmaradt pörköltből készítették. Ha minden igaz akkor csirkepörköltből (csirkepaprikás). Megdobták kicsi tejföllel, készítettek egy kis palacsintát, a husit csak apróra vágták, de nem darálták, feltekerték, leöntötték, és jól megsütötték. Én is így készítem, csirkecombból főzött bő levű csirkepörivel, tejföl-tejszín párossal ... csípős nélkül. :)

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom
Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!