Értékelés: 0/0

Házi granola joghurttal

Feltöltve: 2010.10.17.

0 hozzászólás

Kategória: Egyéb

Cimkék: müzli, granola, reggeli

Hozzávalók

40 dkg zabpehely, 15 dkg szeletelt mandula, 10 dkg hántolt napraforgómag, 12 dkg szárított vörös áfonya, 1 evőkanál fahéj, 1 csipet , 15 dkg barnacukor (helyettesíthető mézzel), 120 ml olaj

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A granola olyan olajos magvakat, zabpelyhet, mézet és/vagy cukrot, esetleg aszalt gyümölcsöt vagy rizst tartalmazó keverék, amit ropogósra sütnek, majd joghurttal, tejjel vagy éppen friss gyümölcsökkel fogyasztanak. Tulajdonképpen házi müzli, amiből fi nom és tápláló reggeli készülhet, de desszertekre szórva akár díszítőelemként is használhatjuk.

Összekeverjük a zabpelyhet a mandulával, a napraforgóval és az áfonyával, majd ízesítjük sóval, fahéjjal és cukorral. Hozzáadjuk az olajat, és alaposan összeforgatjuk. Egy sütőtálcára sütőpapírt teszünk, ráöntjük a keveréket, és szétterítjük. 170 °C fokos sütőben 20-25 percig sütjük, időnként megkeverjük. A kihűlt granolát egy átlátszó pohárban rétegezzük a joghurttal és egy gránátalma kikapart magjaival. Természetesen más idénygyümölccsel is kombinálhatjuk, illetve a granolába is tehetünk ízlés szerint egyéb hozzávalókat. Aki nagyon édesen szereti, tovább fokozhatja a cukor vagy a méz mennyiségét is.
(Forrás: Nők Lapja Konyha - Francsics Annamária)

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!