Értékelés: 0/0

Gőzgombóc

Feltöltve: 2016.03.10.

0 hozzászólás

Kategória: Desszert

Cimkék: mák, édesség, gőzgombóc, szilvalekvár, vanília

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

A langyos tejben elkeverjük az élesztőt és a cukrot. Az olvasztott Rama-val együtt a liszthez adjuk, a tésztát egyneműre, ruganyosra dagasztjuk. Egy órán át kelni hagyjuk, majd nyolc egyenlő részre osztjuk, gömböket formázunk belőlük. A gömböket ellapítjuk, mindegyik közepébe teszünk 1-1 kanál szilvalekvárt, majd visszaformázzuk gömbnek, és lisztezett felületen további 30 percig kelesztjük. Az öntethez a tojások sárgáját a kristálycukorral, robotgéppel fehéredésig habosra verjük. Hozzákaparjuk a kettévágott vaníliarúd magjait. Csomómentesre elkeverjük a liszttel, majd fokozatosan hozzáöntjük a tejet, és takarékon lassan sűrűre főzzük, de ne forraljuk! Nagy fazékban vizet forralunk, belehelyezünk egy szűrőt (ne érjen a vízbe!), kettesével, hármasával a szűrőbe tesszük a gombócokat, és fedő alatt, kb. 20 perc alatt készre gőzöljük őket. Azonnal tálaljuk vaníliaöntettel, mákkal szórva.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!