Értékelés: 0/0

Görög töltött kel

Feltöltve: 2014.01.15.

0 hozzászólás

Kategória: Főétel

Cimkék: feta, kelkáposzta, paradicsom

Hozzávalók

olívaolaj, 15 dkg rizs, 5 dl paradicsomszósz, 1 kis fej kelkáposzta, 15 dkg feta sajt, 50 dkg darált borjúhús, 3 gerezd fokhagyma, 1 vöröshagyma, 1 evőkanál oregánó, 3 evőkanál sűrített paradicsom

Sülvefőve séfünk ajánlata
Szõke Jani
Szõke Jani
87 recept

Elkészítés

Az apróra kockázott hagymát az olajon megdinszteljük. Beletesszük a darált húst, lepirítjuk, majd aláöntünk egy kevés vizet, hozzáadunk 2 gerezd aprított fokhagymát, beletesszük a szárított oreganót, 3 evőkanál sűrített paradicsomot. Lefedve 40 percig pároljuk, az elpárolgott vizet pótoljuk. A rizst sós vízben kifőzzük, leszűrjük, elkeverjük a raguval. A raguhoz morzsoljuk a fetasajtot. A káposztaleveleket sós, enyhén ecetes vízben puhára főzzük. Lecsepegtetjük a leveleket, és megtöltjük a húsraguval. A batyukat tűzálló tálba helyezzük. A paradicsomlevet sózzuk, borsozzuk, 1 gerezd aprított fokhagymával és 3 evőkanál olívaolajjal elkeverjük. Meglocsoljuk a paradicsomszósszal a káposztabatyukat, és 220 fokos sütőben 30 percig sütjük.

Megosztom:

Hozzászólások (0) Hozzászólok

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás. Legyen a te kommented az első!

Ezekhez a csoportokhoz lett eddgi hozzáadva

Csoporthoz adom

Még nem adták hozzá egy csoporthoz sem.

Hozzáadás csoportokhoz x

    Nekem így sikerült - fotók más felhasználóktól (0)

    Főzd meg és oszd meg a többiekkel, hogy neked hogyan sikerült!

    polc.hu - a könyváruház Tovább a Polc.hu-ra

    Küld el egy barátodnak x

    Nem vagy bejelentkezve x
    Ezt a funkciót akkor tudod használni, ha be vagy jelentkezve az oldalra.
    Ha még nem regisztráltál, tedd meg most!